Over GreenLight Legal

Long story short

GreenLight Legal specialiseert zich in het Financieel toezichtrecht. In het verlengde daarvan adviseert GreenLight Legal primair verschillende typen financiële ondernemingen hoe te voldoen aan de op hen van toepassing zijnde financieel toezichtrechtelijke regels. Daarnaast helpt zij bijvoorbeeld financiële ondernemingen bij het aanvragen van een vergunning en het opzetten van nieuwe fondsen. Ook particulieren kunnen in geval van geschillen gelieerd aan financiële producten voor juridische bijstand bij Greenlight Legal terecht. 

GreenLight Legal is in 2020 opgericht door Han Tonino. Han heeft in het verleden als advocaat jarenlang financiële ondernemingen geadviseerd over naleving van de op hen van toepassing zijnde regels. Ook heeft hij financiële ondernemingen ondersteund bij het bij de toezichthouder aanvragen van een vergunning en het opzetten en melden van nieuwe producten (zoals bijvoorbeeld fondsen). Daarnaast is Han negen jaar werkzaam geweest voor de Autoriteit Financiële Markten. Binnen de AFM heeft Han de afdeling die toezicht houdt op ‘asset managers’ (waaronder beheerders van beleggingsinstellingen/icbe’s en individueel vermogensbeheerders) mede opgezet en een groot aantal vergunningaanvragen en fondsmeldingen mogen coördineren en behandelen.

Han studeerde in 2009 af in de studies Financiële economie (cum laude) en Nederlands recht (cum laude). In 2013 rondde Han de Grotius specialisatieopleiding Financieel recht af (cum laude). Han heeft in de loop der jaren diverse artikelen gepubliceerd in Financieel rechtelijke vaktijdschriften.

Waarom kiezen voor GreenLight Legal

Gespecialiseerde kennis

Al ruim 10 jaar intensief bezig met het Financieel toezichtrecht.

Ervaring met Toezicht

Ruim negen jaar gewerkt als financieel toezichthouder.

Betere prijs-kwaliteit

Gespecialiseerde kennis tegen relatief gunstige tarieven.